Spoedgevallen
Bel de spoedlijn 020-4826663 bij een levensbedreigende situatie!
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.
De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
woensdagmiddag is er geen spreekuur. De assistente is aanwezig. zo nodig kan er een consult of een visite door dr M.E.C. Neijens gedaan worden.Zij praktiseert dorpsstraat 9 Landsmeer 020-482 10 50 /spoed 482 29 10 De telefoon is woensdagmiddag naar dr. Neijens doorgeschakeld.
Er zijn extra spreekuren op woensdag en donderdag van 7-8 uur op afspraak. Dit is geen inloopspreekuur, u moet hiervoor een afspraak maken. Er is ook om de week een extra avondspreekuur (op afspraak) op maandagavond van 17.00-19.00 uur
Afspraak maken
Spreekuur op afspraak
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 tot 17.00 uur. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Er is geen Inloopspreekuur (meer)
Woensdagmiddag is geen spreekuur en wordt waargenomen door dr. M.E.C. Neijens, Dorpsstraat 9 Landsmeer (hoek Tormentilstraat) tel:020-4821050 spoed: 020-4822910. De assistente is wel aanwezig.
Telefonisch spreekuur
Telefonisch vragen stellen
Voor eenvoudige vragen kunt u telefonisch stellen. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.
Hoe werkt het?
De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Iedere vraag wordt daarnaast voorgelegd aan de huisarts. De assistente is de huisarts belt u op een ander tijdstip terug. Dit kan
een afgesproken tijdstip zijn.
Voor uitslagen van onderzoeken bv laboratorium moet u bellen of deze binnen zijn. Voor ons een controle of het naar de goede huisarts gestuurd is en wij weten dan wanneer wij u kunnen
bereiken. U wordt dan door de huisarts teruggebeld.
Avond-, nacht- en weekenddienst
Huisartsenpost/doktersdienst
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenposten Amsterdam. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio Amsterdam en Landsmeer samen.
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 tot 8.00 uur ’s morgens, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.
Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
Adres huisartsenpost
Het adres van de huisartsenpost is: Boven- Y ziekenhuis terrein, schuin tegenover de Spoedeisende Hulp
Naam huisartsenpost
Huisartsenpost Amsterdam- Noord
Statenjachtstraat 1
wanneer u 088 00 30 600 belt worden uw gegevens aangenomen door een ervaren en hiervoor speciaal opgeleide doktersassistente. Bij spoed wordt u direkt doorverbonden met de op de post aanwezige huisarts. Er is altijd een huisarts op de post aanwezig
Rekening
Voor consulten en visites in de avond- nacht en weekenddienst, ontvangt u een rekening van de centrale huisartsenpost.
De huisartsenpost in niet zonder telefonische afspraak te bezoeken. Indien medisch noodzakelijk worden er ook huisbezoeken afgelegd.
Huisbezoek
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Assistentie en praktijkondersteuning
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur.Als u een afspraak wil maken kan zij vragen naar de reden en zo in overleg met u bepalen op welke termijn u gezien moet worden en hoeveel tijd hiervoor uitgetrokken zal worden. Het streven is een afspraak op dezelfde dag of de werkdag erna.
Vaak kan uw probleem telefonisch opgelost worden. Zij heeft een medische opleiding genoten. Zij kan u, zonodig na overleg met de huisarts,adviezen geven over allerlei zaken. Ook weet zij het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten. De huisarts zal u hiervoor meestal terugbellen.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek
- suikercontrole
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- reizigersadvisering en vaccinaties
- verstrekken van informatiefolders
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen .
Bij de praktijkondersteuner kunt u een afspraak maken voor controle van uw bloeddruk (hypertensie spreekuur/cardiovasculair risico management), Diabetes Mellitus (suikerziekte) , Astma en COPD (longemfyseem) ,longfunctie en Doppleronderzoek voor de bloedvaten (slagaders) in uw benen.
Er is nu ook een praktijkondersteuner voor de ouderenzorg.
Andere spreekuren
Wrattenspreekuur :iedere eerste woensdag van de maand. Alleen op afspraak
- Diabetesspreekuur
- Astmaspreekuur
- Hypertensiespreekuur
- Deze laatste 3 spreekuren worden gedaan door de praktijkondersteunster